WalkAide

 Den orginale elektroniske droppfotortosen. Også tilgjengelig til barn.
Forløperen til den toppmoderne WalkAide II.
Individuell elektrodeplassering og enkel bruk gjør denne til en favoritt for mange.

Kontakt oss

Den orginale FES-ortosen


WalkAide hjelper pasienter med droppfot å løfte fotbladet under gange. Når fotbladet løftes, blir det mye lettere å få svingt frem benet og haltingen forsvinner eller reduseres kraftig. WalkAide fungerer bra for de som lider av droppfot på grunn av sykdom eller skade i sentralnervesystemet. WalkAide kan tilpasses både voksne og barn. Kun en mansjett med WalkAide-enheten festes like under kneet.

Det er enkelt og brukeren står helt fritt til å velge skotøy etter føre, sosiale settinger eller ikke bruke sko i det hele tatt. Selv høye hæler eller å gå barbent på en sandstrand fungerer med WalkAide.

Produktet krever ikke bruk av hælsensor, eksterne ledninger eller fjernstyrt kontroll. Det har også lang batteritid: på ett standard AA-batteri kan WalkAide vare fra 30 - 60 dager.

Hvordan fungerer WalkAide?

WalkAide kan beskrives som en ”nevro-protese” – en innretning som erstatter og forbedrer en funksjon som er tapt på grunn av et svekket eller skadet nervesystem. WalkAide benytter FES – Funksjonell Elektrisk Stimulering. 

Skånsomme, elektriske nerveimpulser benyttes for å aktivere peroneusnerven slik at foten løfter seg. Det plasseres to elektroder på innsiden av mansjetten som sender elektriske impulser inn i leggen. Med WalkAide kan vi få et presist og godt løft av foten. En tiltsensor styrer når løftet skal starte og slutte. Alt dette programmeres av en erfaren ortopediingeniør.

Nye studier viser at FES også kan fremme positive endringer i hjernefunksjonen, kalt nevroplastisitet, noe som kan gi forbedret gangfunksjon også uten WalkAide over tid. Studiene viser også at ganghastigheten til pasienter som brukte WalkAide over en 12-mnd. periode økte med 47%. Dette skjedde samtidig som målt anstrengelsesnivå sank betraktelig.


Besøk WalkAide II her

Denne vil jeg prøve

Ta kontakt her, så tar vi neste steg sammen