Nyhet! Moveo ExoBand
Hofteortose for deg med svakhet eller lammelser
31 mars, 2022 etter
Nyhet! Moveo ExoBand
Cypromed AS, Karoline Marx

Vi presenterer Moveo ExoBand

Vi er stolt over å kunne presentere Moveo ExoBand og Moveo ExoBaby som nye produkter i vårt sortement. Moveo er en italiensk hjelpemiddelprodusent grunnlagt av Fausto Panizzolo, Ph.D. Deres visjon er "hver dag, et steg foran", og de ønsker å utvikle og lage lette, enkle og komfortable hjelpemidler som øker brukerens autonomi, selvstendighet og livskvalitet. 

Odoo • Tekst og bilde
Odoo • Bilde og tekst

Lett i steget med ExoBand

ExoBand er et resultat av over 10 år med forskning innen biomekanikk og robotteknologi. Hofteortosen er utviklet for å gi personer med redusert muskelkraft stødigere og mer økonomisk gange. 

Brukergruppen for ExoBand og ExoBaby er variert, men felles for dem alle er redusert gangfunksjon grunnet svakhet i hofteleddsbøyere eller et ubalansert aktiveringsmønster. Typiske diagnoser hos brukere av ExoBand er multippel sklerose (MS), Parkinsons sykdom, Kennedys sykdom (BSMA/SMBA), hjerneslag eller -skade og stenose.

ExoBaby

ExoBand kommer også i en utgave for barn, kalt ExoBaby. Denne er beregnet for barn mellom 5-10 år med motoriske utfordringer og redusert gangfunksjon. Dette kan være barn med CP eller andre nevrologiske lidelser. 

ExoBand er laget for bevegelse. Ved bruk av ExoBand kan man fjerne barrierer for aktivitet og deltagelse, og øke selvstendighet og livskvalitet.

ExoBand gir løft av foten og økt steglengde. Dette gir en mer økonomisk gange på flatt underlag, men kan også benyttes til trappegang, fjellturer og løping. Mulighetene er mange. For noen kan bruk av ExoBand gjøre det mulig å gå til butikken, for andre kan målet være å igjen kunne ta den ukentlige løpeturen. I hverdagen kan ExoBand brukes under løse klær, da den sitter tett på kroppen. Ved bruk i mer variert terreng kan ortose brukes utenpå klærne for å tillate enkel justering av løftet.

Ulike aktiviteter krever ulik avlastning. Løftet tilpasses enkelt ved å justere på draget med den lille spennen foran på låret. Hoftebeltet sitter stabilt rundt bekkenet og hindrer at korsryggen trekkes.


Moveo ExoBand prøves ut i samarbeid med ortopediingeniør. Din ortopediingeniør kan ta kontakt med oss for å avtale utprøving, eller vi kan hjelpe deg med å komme i kontakt med et ortopedisk verksted i nærheten av deg!

Nyhet! Moveo ExoBand
Cypromed AS, Karoline Marx 31 mars, 2022
Share this post
Arkiver