Moveo ExoBand


ExoBand er hofteortosen for deg med svakhet i hofteleddsbøyerne.
Perfekt i kombinasjon med SaeboStep eller WalkAide II.

Anskaffes gjennom ortopedisk verksted.


KONTAKT OSS 

En unik hofteortose


Moveo ExoBand er en innovativ og brukervennlig hofteortose som kombinerer et praktisk design og god komfort, som bidrar til å hofte frem foten under gange og gir stødigere, tryggere og mer økonomisk gangfunksjon. Exoband er utviklet for å hjelpe personer med redusert motorisk funksjon til å kunne gå bedre og over lengre distanser. Dette medfører økt truncus-stabilitet, redusert fallrisiko, økt balanse og økt mobilitet.

ExoBand kan kombineres med f.eks. SaeboStep eller WalkAide II, for personer som i tillegg til redusert hoftefleksjon, også har droppfot.

Moveo ExoBand prøves ut i samarbeid med ortopediingeniør.


Hør en brukeropplevelse her!

Nøkkelkomponenter ved Moveo ExoBand

Hoftebelte

Et stødig hoftebelte som lukkes med borrelås og klikk-spenne, sørger for komfortabel kraftoverføring.

Lårkomponent

Lårkomponentene festes rundt nedre del av låret, og inneholder mekanismen for kraftoverføring. Komponenten festes enkelt med borrelås. 

Energilagring

Hoftebeltet og de to lårkomponentene forenes av en mekanisme som lagrer energien som genereres når hoften strekkes under gange, som deretter overføres til svingfasen når foten løftes frem.

Individuell støtte

Graden av støtte kan enkelt justeres for å gi ulik grad av støtte til ulikt terreng, eller ulik grad av støtte til hvert bein. 

Vil du vite mer om ExoBand?

Kontakt oss her

FAQ - Spørsmål og svar​

Når en person går veksler foten mellom å stå i kontakt med underlaget (standfasen) og svinge fremover (svingfase). I siste del av standfasen strekkes hoften, før svingfasen starter og beinet svinges fremover ved bruk av hofteleddsbøyeren. ExoBands fjærmekanisme lagrer energien som dannes nå hoften strekkes, og bruker denne til å hjelpe hofteleddsbøyerne når foten svinges fremover. ExoBand veileder også fotens retning fremover, som gir en stødigere svingfase og redusert fallrisiko. 

Alle personer som hindres av redusert aktiv hoftebøy under gange kan ha utbytte av ExoBand. Personer som bruker ExoBand har ulike typer motoriske utfordringer og et bredt spekter av diagnoser, inkluder multippel sklerose (MS), Parkinsons sykdom, Kennedys sykdom (BSMA/SMBA), hjerneslag eller -skade og stenose.

ExoBand kan benyttes med både shorts og bukser, men ved bruk av løstsittende tøy anbefales det å bruke ExoBand over tettsittende tøy, f.eks. tights/strømpebukse, og deretter ha løsere tøy (skjørt eller kjole) på utsiden. 

ExoBand kommer I fire størrelser: XS, S, M og L, både i beltekomponent og lårkomponent. 

For å finne din størrelse tas to mål: 

  1. Rundmål / omkretsmål rundt bekkenet

  2. Rundmål rundt nedre del av lår, ca. 2 fingerbredder over kneskålen

Hoftekomponent: 

  • ExoBaby / XS (5-10 år): 60-75 cm

  • S: 75-87 cm

  • M: 88-95 cm

  • L: 96-125 cm

Lårkomponent:

  • Exobaby / XS (5-10 år): 25-35 cm

  • S: 30-39 cm

  • M: 40-49 cm

  • L: 50-60 cm


Nei, det er ingen kontraindikasjoner.

Nei, ExoBand kan brukes hver dag, avhengig av behovet til brukeren. 

Man kan til og med kjøre bil med ExoBand, kun ved å løsne spenningen.

Bruk av ExoBand gir en mer effektiv og økonomisk gange, over korte og lange distanser. Dette gir økt truncus-stabilitet (kroppskontroll), redusert risiko for fall, bedret banale og økt mobilitet. Det ses også bedret armpendel-bevegelse, bedret holdning og redusert snubletendens.

Ja, med riktig behandling kan ExoBand vaskes med kaldt vann eller desinfiseres med spray.