Brukererfaring: Aktiv med MS
En Moveo ExoBand brukererfaring. Hentet fra moveowalks.com.
24 mai, 2024 etter
Brukererfaring: Aktiv med MS
Cypromed AS, Karoline Marx

Fra Italia til Paris, og hjem igjen. Italienske Moveo ExoBand har hjulpet flere pasienter med å ta tilbake en aktiv hverdag, Daniela er en av dem. Daniela er oppvokst nær de italienske apene, og flyttet til Paris i 1993. Å bo i Paris var en stor barndomsdrøm, og det pulserende og dynamiske livet i metropolen var forlokkende. 

Før Daniela ble syk levde hun et svært aktivt liv. Oppvokst med ski- og fjellturer i alpene, og seiling og kajakk på Maggiore-sjøen. Fysisk aktivitet og friluftsliv var en naturlig del av hverdagen. Livet i Paris var dynamisk, slik liv i storbyen ofte er. T-banen var fremste fremkomstmiddel og universell utforming i byen er begrenset. 

En dag begynte Daniela å halte. Plagene ble stadig verre, men hun nektet å oppsøke legehjelp og innbilte seg av haltingen måtte skyldes en skade. Da hun endelig sa seg villig til å snakke med en nevrolog fikk hun raskt diagnosen Multippel Sklerose.

I løpet av de første to-tre årene etter hun fikk diagnosen utviklet haltingen seg fra litt halting når hun var sliten, til en stor og betydelig hindring i hverdagen. Haltingen ble ytterligere forverret når hun var sliten, eller når det var veldig varmt, og særlig om hun gikk over lengre distanser. Og i metropolen Paris må man gå mye for å komme seg fra A til B, og få steder er tilrettelagt for personer med gangvansker. Haltingen ble derfor et stort irritasjonsmoment og hinder i Daniellas aktive hverdag. Daniella forsto etter hvert at MS-symptomene kunne begrense hennes aktive liv, og hun begynte derfor å lete etter ganghjelpemidler på nett. Slik oppdaget hun Moveo ExoBand. 

Daniella kontaktet Moveo, og reiste til Italia kort tid etter. Her fikk hun prøve ExoBand, en opplevelse som i følge henne seg "forandret livet". Dagen etter dro hun på fjelltur med broren sin, i området hun vokste opp i. Med ExoBand kunne hun igjen gå turer i det bratte terrenget, uten å være redd for å falle. 

Daniella bruker nå ExoBand daglig, sammen med staver, for å komme seg rundt i Paris. 

Oppdag ExoBand

 
 

Brukererfaring: Aktiv med MS
Cypromed AS, Karoline Marx 24 mai, 2024
Share this post
Arkiver