Aktiv med MS
En Moveo ExoBand brukererfaring
7 juli, 2022 etter
Aktiv med MS
Cypromed AS, Karoline Marx

Fra Italia til Paris, og tilbake

Daniela er oppvokst nær de italienske apene, og flyttet til Paris i 1993. Å bo i Paris var en stor barndomsdrøm, og det pulserende og dynamiske livet i metropolen var forlokkende. 

Før Daniela ble syk levde hun et svært aktivt liv. Oppvokst med ski- og fjellturer i alpene, og seiling og kajakk på Maggioresjøen, var fysisk aktivitet en naturlig del av hverdagen. Og livet i Paris var dynamisk, der t-banen var fremste fremkomstmiddel, og universell utforming er begrenset.

En dag begynte Daniela å halte. Plagene ble stadig verre, men hun nektet å oppsøke legehjelp og innbilte seg at haltingen måtte skyldes et fall eller slag. Da hun endelig sa seg villig til å se en nevrolog fikk hun diagnosen multippel sklerose. 

I løpet av de første to-tre årene utviklet haltingen seg fra lite halting når hun var sliten, til en stor og betydelig hindring i hverdagen. Haltingen ble forverret når Daniella var sliten, eller når det var veldig varmt, og særlig hvis hun gikk mye. Og i metropolen Paris må man gå mye for å komme seg fra A til B, og få steder er tilrettelagt for personer med gangvansker. Haltingen ble derfor et stort irritasjonsmoment og hinder i Daniellas aktive hverdag. Daniella forsto etter hvert at MS-symptomene kunne begrense hennes aktive liv. Hun begynte derfor å lete etter ganghjelpemidler på nett. Slik kom hun over Moveo. 

Daniella kontaktet Moveo, og reiste til Italia kort tid etter. Her fikk hun prøve ExoBand, en opplevelse som i følge henne seg "forandret livet". Dagen etter dro Daniella på fjelltur med broren sin, i området hun vokste opp. Med ExoBand kunne hun igjen gå turer i det bratte terrenget, uten å være redd for å falle. 

Daniella bruker nå ExoBand daglig, sammen med staver, for å komme seg rundt i Paris. Og hun frykter ikke lenger hva fremtiden bringer. 


Les mer om ExoBand her!


Hør Daniellas historie her!

 
 

Aktiv med MS
Cypromed AS, Karoline Marx 7 juli, 2022
Share this post
Arkiver