SaeboStretch

Den dynamiske hvileortosen skåner leddene ved den dynamiske platen

 

Odoo image and text block

SaeboStretch - den skånsomme hvileortosen

Skinnen fungerer som en dynamisk håndplate ved å tillate bøy og strekk av de fire ytterste fingrene, avhengig av tonus og reaksjoner.

Når muskelspenningen i hånden øker, vil den dynamiske platen gi etter. Når muskelspenningen normaliseres, vil den fjærende platen strekke ut fingrene igjen. På denne måten beskyttes leddene for misdannelser og smertefulle tilstander. 

Håndplaten finnes i tre forskjellige stivhetsgrader som som gir ulik motstand. Med rett tilpasset håndplate får du en langvarig og lett tøyning av fingrene i rett posisjon.


 


Odoo - Eksempel 1 for tre kolonner

Den fleksible hvileortosen

Tradisjonelle ortoser er laget av statiske materialer som ikke tillater fingrene å bevege seg. Det fører ofte til smerter og feilstillinger i ledd.

SaeboGlove tillater hånden og bøye seg når den blir spastisk eller man har behov for å bevege den, men presser den ut i strekk når man slapper av igjen.

Odoo - Eksempel 2 for tre kolonner

Hvorfor bruke hvileortoser?

En hånd med lite eller ingen funksjon vil kunne utvikle bløtvevsforkortelse (kontrakturer) allerede etter 2-4 uker. Studier viser at det for personer med forhøyet muskelspenning er nødvendig å tøye muskulaturen i minst 6 timer/døgn for å forebygge utviklingen av kontrakturer.

Ved bruk av SaeboStretch i løpet av natten får du den nødvendige tøyningen av håndens innside, samtidig som skinnen tillater fingrene  noe bevegelse.


Odoo - Eksempel 2 for tre kolonner

Fås også til barn!

SaeboStretch finnes også i barnestørrelse. Og kan bestilles i blå og rosa i størrelse XS og XXS. 

Ortosen kan enten bestilles direkte av oss som privatperson, eller søkes på som ortopedisk hjelpemiddel gjennom ditt lokale ortopediske verksted. 


Odoo image and text block

Måleskjema SaeboStretch

Small:        bredde håndflate     57 - 70 mm        

Medium:    bredde håndflate     70 - 83 mm

Large:        bredde håndfalte     83 - 102 mm