Nyhet! ORTHOPUS Supporter 

Det elektroniske armstøttesystemet.
For deg med svakhet i skulder, eller behov for avlastning.
For økt funksjon i daglige oppgaver.

Kontakt oss         

Armstøttensom støtter armen i vertikale og horisontale bevegelser


ORTHOPUS Supporter robot armstøtte er armavlasteren ulikt noe annet. Med sine to profiler: stasjonær og fri, gjør den det mulig å gjennomføre hverdagslige aktiviteter som både krever stabilitet og mobilitet. 

En to-i-en armavlaster

ORTHOPUS Supporter har to moduser for å gi både stabilitet og mobilitet. I stasjonær modus låses høyden for optimal stabilitet. Perfekt for aktiviteter som å lese avisen eller snakke i telefon. I frimodus tillates stor bevegelse og avlastning tilpasses etter ønske. 

ORTHOPUS Supporter er et godt alternativ for pasienter med muskelsvakhet som resultat av eksempelvis muskeldystrofi, spinal muskeldystrofi, ryggmargsskade, eller arm og skuldersmerte. Armavlasteren kan tilpasses barn helt ned til 7 år. 


Avlastning

Styrke: Avlaster fra 0-4 kg. Dette styres enkelt ved bruk av kontrollpanelet og kan reguleres med 100grams presisjon. 

Rullestol

 ORTHOPUS Supporter kan enkelt integreres på rullestolen, og kan i stasjonær modus brukes ved kjøring (med joystick) og i frimodus benyttes til andre og større aktiviteter. Orthopus kan kobles direkte i rullestolbatteriet. 

To modus

To ulike modus, et for stabilitet og et for fri bevegelse. Bytte mellom disse gjøres raskt og enkelt med kontrollpanelet. 

Individuell tilpasning

ORTHOPUS Supporter kan tilpasses fra voksen og ned til 7 års alder. Armstøtten kommer i str. S, M, L og XL. I tillegg kan man velge mellom 8 ulike farger.  

Kombiner ORTHOPUS Supporter med et grepshjelpemiddel for en komplett løsning

God skulderfunksjon er forutsetningen for funksjonell bruk av hånd. Orthopus avlaster armens vekt og gjør både stabilitet og mobilitet mulig gjennom sine to ulike funksjoner. 

For personer med redusert håndfunksjon kan kombinasjonen av Orthopus med et grepshjelpemiddel gjøre det mulig å gjennomføre aktiviteter som å spise selv eller pusse tennene. For personer med pareser i skulder, arm og hånd, kan kombinasjonen Orthopus og Carbonhand 2.0 være en god kombinasjon. Personer med typiske sekveler etter  hjerneslag, med svakhet og pareser i skulder og spastisitet i hånd, kan ha utbytte av kombinasjon med SaeboGlove eller OmniHi5

Har du spørsmål om ORTHOPUS Supporter?

Kontakt oss i dag

FAQ - Spørsmål og svar

ORTHOPUS Supporter kan være et godt hjelpemiddel for pasienter med muskelsvakhet som resultat av eksempelvis muskeldystrofi, spinal muskeldystrofi, ryggmargsskade, eller arm og skuldersmerte. Armavlasteren kan tilpasses barn helt ned til 7 år. 

For god og funksjonell bruk av ORTHOPUS Supporter bør pasienten ha god albue og skulderbevegelighet, for å kunne bruke hånden i ADL aktiviteter som for eksempel å spise. For å kartlegge pasientens skuldermobilitet kan Brookes Upper Extremity Scale benyttes. ORTHOPUS Supporter er tiltenkt pasienter på nivå 2 og 4, altså personer som klarer å bringe hånden til munnen/ansiktet selvstendig eller ved bruk av et hjelpemiddel. Pasienten bør ha tilstrekkelig håndfunksjon, enten selvstendig eller ved bruk av grepshjelpemidler/ortose, til å kunne gjennomføre enkle gripe- og slippeaktiviteter. 

For pasienter med smerter i skulder/nakke kan ORTHOPUS Supporter være et godt alternativ for avlastning ved repetitive oppgaver.

ORTHOPUS Supporter er et medisinsk hjelpemiddel som leveres gjennom Nav Hjelpemiddelsentral. For utprøving av hjelpemiddelet ta kontakt med ergoterapitjenesten i din kommune. 

Er du helsepersonell og ønsker utprøving til en pasient? Kontakt oss i skjema over, så kan vi se på ulike løsninger for utprøving. 

Systemet veier totalt 4,17 kg og er laget av aluminium, plast og rustfritt stål. 

Den har en maksimal lengde på 709mm og bredde på 211 mm. 

Systemet kan kombineres med både standardiserte grepshjelpemidler og spesialtilpassede ortoser, i tillegg til at den kan festes på rullestol. 

Ved utprøving anbefaler vi at man prøver ut Orthopus sammen med hjelpemiddelet det skal kombineres med.