Hjelpemidler for personer med

nevrologiske lidelser

Vi har en rekke innovative og funksjonelle produkter for personer med slag- eller nerveskader.

Odoo - Sample 1 for three columns


Hjelpemidler for hånd og arm

Vi har et bredt spekter av grepsforbedrende hjelpemidler. Alt fra ortoser som hjelper til å strekke ut hånd og fingre, til hansker som forsterker gripekraften. Vi har også armavlasteren SaeboMas Mini som hjelper til å posisjonere armen bedre for grep. 

Odoo - Sample 2 for three columns


Ganghjelpemidler

Vi har flere gode hjelpemidler for pasienter med droppfot. Fra avanserte teknologiske løsninger som WalkAide til enkle løfteortoser som SaeboStep.

Odoo - Sample 3 for three columns


Treningsutstyr

Cypromed har et bredt utvalg av treningsutstyr som kan brukes for å bedre funksjonen etter sykdommer og skader i nervesystemet.  

 

Odoo - Sample 1 for three columns

Behandlingssett

Vi har ulike ferdige behandlingssett til bruk på Rehabiliteringsinstiutsjoner, sykehus og i kommuner. SaeboFlex og ReachSaeboMas på hjul og Saebo MyoTrack Infinity for ulik elektrisk stimulering, er bare noe av det vi kan tilby. 

Odoo - Sample 2 for three columns

Treningsutstyr

Vi har et stort spekter av utstyr som speilkasse, baller, klosser, gummiringer, treningsstativ og virtual reality spill for å trene funksjonelle grep.

Ønsker du mer informasjon om treningsutstyr - ta kontakt med oss.

Odoo - Sample 3 for three columns

Produktkatalog

I vår katalog kan du se alle produktene vi har i en enkelt fil. Send oss gjerne en e-post, så sender vi gjerne en katalog i posten til deg!

Bestill en katalog!  Last ned Katalog!

NYHET!

SaeboStim GO

Unik trådløs muskelstimulator. Apparatet er klinisk utviklet for å bedre funksjon, redusere atrofi og styrke svake muskler på kroppen. Kan brukes på flere muskelgrupper.

Partnere:


Demo Logo
Demo Logo

Demo Logo

Demo Logo

Kontakt vår produktekspert:

Trenger du hjelp? 


Utvalgte produkter:

Bioservo Carbonhand®

Carbonhand® består av en hanske og en lett kraftenhet som gir tilbake gripekraft til personer som har mistet- eller fått nedsatt gripeevne. Totalvekten på enheten er ca 700 gram. Hansken tilpasses den enkelte bruker ut i fra funksjon og bruksområde. En komplett Carbonhand® består av en hanske og en styringsenhet. Styringsenheten inneholder tre motorer, som kontrollerer kraft og grep i tommel, langfinger og ringfinger. Enheten kobles til hansken via én enkelt kabel. Kabelen som kobler styringsenhet til hanske finnes i fire forskjellige lengder for å kunne tilpasses den enkelte brukers behov. Carbonhand® drives av oppladbart batteri som har en kapasitet tilsvarende bruk gjennom en arbeidsdag. Carbonhand® brukes i dag både som arbeidshjelpemiddel og som ett hjelpemiddel i dagliglivets aktiviteter.

Slik fungerer Carbonhand®

Håndens gripekraft kommer normalt fra muskler i underarmen. Musklene drar i senene i fingrene som medfører en bevegelse i hånden. Carbonhand® fungerer på samme måte: De trykkfølsomme sensorene i hanskens fingertupper registrerer når brukeren ønsker å ta et grep om en gjenstand. En mikrokontroller beregner hvor mye kraft som skal tilføres og små motorer bistår hånden slik at grepet fra fingrene blir fastere. Jo større trykk på sensorene desto mere kraft gir hansken. Dette han reguleres individuelt både på enheten og via en App på smarttelefon.


Ta meg til Carbonhand!         

WalkAide

WalkAide kan beskrives som en ”nevro-protese” – en innretning som erstatter og forbedrer en funksjon som er tapt på grunn av et svekket eller skadet nervesystem. WalkAide benytter FES – Funksjonell Elektrisk Stimulering. Skånsomme, elektriske nerveimpulser benyttes for å aktivere peroneusnerven slik at foten løfter seg. Nye studier viser at FES også kan fremme positive endringer i hjernefunksjonen, kalt nevroplastisitet, noe som kan gi forbedret gangfunksjon også uten WalkAide over tid. Studiene viser også at ganghastigheten til pasienter som brukte WalkAide over en 12-mnd. periode økte med 47%. Dette skjedde samtidig som målt anstrengelsesnivå sank betraktelig.

Ta meg til WalkAide!
SaeboMAS Mini

SaeboMAS mini er en dynamisk armstøtte som aktivt hjelper deg å bruke armen i daglige aktiviteter. SaeboMAS mini festes i bordplaten. Armen legges i en støtte som avlaster vekten av armen. SaeboMAS mini egner seg spesielt godt for slagpasienter med nedsatt funksjon på grunn av spastisk muskelatur. Med SaeboMAS mini bedres pasientens funksjon vesentlig som følge av at bevegelsen kan gjøres i vektløs tilstand. SaeboMAS mini passer perfekt til kjøkkenbordet eller arbeidspulten, og gjør daglige funksjonelle aktiviteter mulig. Kombinert med SaeboGlove kan du både bevege armen dit du ønsker, samt gripe og slippe gjenstander. En veldig nyttig kombinasjon for å bedre funksjonen i den affiserte armen.

Ta meg til SaeboMAS Mini!

Odoo image and text block

SaeboStep

Katalog Slag SaeboStep er en veldig lett og unik støtte for dropp-fot som enkelt kan festes i de aller fleste sko. SaeboStep er så liten at den kan brukes under bukser.

SaeboStep gir komfortabel støtte og hjelp under gange. SaeboStep er designet ved hjelp av BOA cord som enkelt sørger for at man får et justerbart- og godt løft av foten. Ved å vri på justeringsmekanismen kan man lett stramme trådene etter behov, slik at man får nødvendig løft og unngår subbing. Man kan også enkelt og raskt frigjøre støtten ved å trekke Boa-hjulet ut. At draget fra ankelmansjetten kommer fra tre punkter gjør også at trykkproblemene, som ofte oppstår foran på ankelen, elimineres. Den oppleves også som veldig stabil sammenlignet med andre dictusløsninger pga to festepunkter i skoen og tre i mansjetten. SaeboStep dekkes som ortopedisk hjelpemiddel.


Ta meg til SaeboStep!

 Jeg vil vite mer om produktene!

Registrer uforpliktende interesse under, så vil vi kontakte deg innen kort tid