Hvileortoser

SaeboStretch

Hvileortosen som skåner leddene gjennom en tilpasset dynamisk plate.

Odoo image and text block

SaeboStretch - den skånsomme hvileortosen

Skinnen fungerer som en dynamisk håndplate ved å tillate bøy og strekk av de fire ytterste fingrene, avhengig av tonus og reaksjoner.

Når muskelspenningen i hånden øker vil den dynamiske platen gi etter. Når muskelspenningen normaliseres, vil den fjærende platen strekke ut fingrene igjen. På denne måten beskyttes leddene for misdannelser og smertefulle tilstander. 

Håndplaten finnes i tre forskjellige stivhetsgrader som som gir ulik motstand. Med rett tilpasset håndplate får du en langvarig og lett tøyning av fingrene i rett posisjon.


 


Saebo behandlngsprinsipper

- basert på det siste innen forskning

 Forskning viser at en hånd med nedsatt/ingen funksjon vil kunne utvikle kontrakturer/bløtvevsforkortelse allerede etter 2-4 uker. For pasienter med forøket muskelspenninger viser studier at det er nødvending med tøyning av muskulatur i over 6 timer pr. døgn for å forhindre utvikling av misdannelser. Tradisjonelle ortoser er laget av statiske materialer som ikke tillater fingrene å bevege seg. Det fører ofte til smerter og feilstillinger i ledd.

Ved bruk av SaeboStretch i løpet av natten får du den nødvendige tøyningen av håndens innside, samtidig som skinnen tillater fingrene  noe bevegelse.


Odoo image and text block

Måleskjema SaeboStretch

Small:        bredde håndflate     57 - 70 mm        

Medium:    bredde håndflate     70 - 83 mm

Large:        bredde håndfalte     83 - 102 mm