Nyhet! Carbonhand 2.0
Den tredje generasjonen aktiv-gripestøtte
26 september, 2022 etter
Nyhet! Carbonhand 2.0
Cypromed AS, Karoline Marx

Hver dag er en revolusjon

Helt siden de lanserte sin første revolusjonerende aktive grepsstøtte i 2013, har Bioservo jobbet iherdig for å forbedre den. Etter tusener av arbeidstimer med utvikling er de endelig klare til å ta et stort steg inn i fremtiden av håndhjelpemidler. 

Med den nyeste generasjonen av teknologi, økt brukervennlighet og funksjonalitet, vil Carbonhand 2.0 revolusjonere hverdagen for personer med redusert håndfunksjon. 

Vi i Cypromed er stolte av å endelig kunne presentere Carbonhand 2.0 for det norske folk, i samarbeid med svenske Bioservo. 

Odoo • Tekst og bilde
Odoo • Bilde og tekst

Laget for hverdagen

Den dynamiske og høyt sensitive gripestyrke-assistansen, Carbonhand 2.0, vil støtte brukere i all aktivitet i hverdagen. Fra å tilberede frokost om morgenen til sosiale aktiviteter på kveldstid. Carbonhand 2.0 er laget for hverdagen, hele dagen. 


Vi har tidligere skrevet om Maj-Britt som bruker Carbonhand på jobb i sin hverdag som dyrepasser, og Simon som endelig kunne spille golf med kompisgjengen. 


Med oppdatert teknologi, flere trykksensorer og nye funksjoner, vil Carbonhand 2.0 kunne hjelpe enda flere brukere til en aktiv og deltagende hverdag, enten det er i hjemmet, på jobb/skole eller i sosiale settinger. 

Bevist bedring

Med flere unike egenskaper er Carbonhand 2.0 utviklet for å gi aktiv grepsstøtte for personer med redusert håndfunksjon. De preliminære dataene fra iHand-studien (publisert i juni 2022), indikerer at personer med redusert grepsstyrke og håndfunksjon kan gjennomføre aktiviteter i dagliglivet (ADL) selvstendig ved bruk av Carbonhand. Resultatene fra 49 deltagere viser en signifikant bedring både i gripestyrke (27 %) og håndfunksjon (12 %)* etter å ha brukt Carbonhand i seks uker. Les mer om denne studien her


I tillegg til å øke deltagelse og livskvalitet i hverdagsaktiviter, viser flere kliniske studier signifikant bedring av grepsstyrke, hånd funksjon og andre utfallsmål ved bruk av Carbonhand 2.0Nye og spennende kliniske data publiseres fortløpende. Følg med på bloggen vår, eller meld deg på nyhetsbrevet vårt for å holde deg oppdatert på våre produktet

Etter 4 ukers bruk av Carbonhand1


Kilde: 1. Radder B, Prange-Lasonder G.B, Kottink A, Holmberg J, Sletta K, van Dijk M et al. (2019) Home rehabilitation supported by a wearable soft-robotic device for improving hand function in older adults: A pilot randomized controlled trial. PLoS ONE 14(8): e0220544 doi.org/10.1371/journal.pone.0220544

Dette er Bioservo

Bioservo Technologies er et verdensledende selskap innen aktiv muskelstøttende bekledning for personer med behov for ekstra styrke og utholdenhet. 


Det hele startet i 2006. Nevrokirurg Hans von Holst, ved Karolinska Hospital i Stockholm, så et behov for noe som kunne støtte og underbygge grepsstyrke hos hans pasienter. Han slo seg sammen med professor Jan Wikander, fra Kungliga Tekniska högskolan (KTH), kjent for arbeid med robotteknologi. De presenterte ideen for Johan Ingvast, PhD, og dette resulterte i verdens første aktive “soft exoskeleton”, SEM-hansken (Soft Extra Muscle) i 2013. 


Nå lanseres tredje generasjon, fortsatt basert på den samme prisbelønte teknologien. Bare enda bedre. 

Prøv det. Føl det. Tro det. 

Vi tilbyr utprøving av våre hjelpemidler. Alltid i samarbeid med lokalt helsepersonell. Ønsker du mer informasjon og/eller en utprøving for deg eller en pårørende, kontakt oss, så finner vi veien videre sammen. 


Er du helsepersonell og ønsker å prøve ut Carbonhand på en pasient, eller ønsker du kanskje bare å bli bedre kjent med den nye teknologien. Vi har flere alternativer for demonstrasjon og utprøving. Ta kontakt, så finner vi en løsning som passer for deg!


Kontakt oss her!

Odoo • Tekst og bilde
Nyhet! Carbonhand 2.0
Cypromed AS, Karoline Marx 26 september, 2022
Share this post
Arkiver