En Bioservo Carbonhand brukererfaring
Maj-Britt
10 januar, 2022 etter
En Bioservo Carbonhand brukererfaring
Cypromed AS, Karoline Marx

Maj-Britt jobber som dyrepasser ved Lycksele Zoo i Sverige, og har jobbet der siden 70-tallet. Det er en fantastisk jobb for en som elsker dyr, men er også krevende fysisk da det involverer kontinuerlig løfting og bæring. Særlig bæring av tunge bøtter med dyrefôr er krevende. 

Etter mange år i tøft fysisk arbeid utviklet Maj-Britt belastningsplager i hendene. Hun utviklet også artritt, og disse plagene kombinert gjorde det vanskelig for henne å jobbe. Hun ble derfor deltidssykemeldt. Maj-Britt tok dette tungt, og ønsket seg tilbake til jobben hun elsker.

Gjennom bedriftshelsetjenesten kom Maj-Britt i kontakt med Bioservo og fikk da prøve SEM Glove, som var forgjengeren til Carbonhand. Hun fikk innvilget SEM Glove gjennom "Försäkringskassen" som arbeidshjelpemiddel.

Maj-Britt kunne gradvis returnere til de tyngre arbeidsoppgavene ved hjelp av Carbonhand. Og merket særlig forskjell ved tyngre løft og bæring.

Siden Maj-Britt begynte å bruke hansken har også smertene hennes blitt bedret, og hun kan nå utføre sine arbeidsoppgaver uten smerter i og utenfor arbeidstiden.  


"Jeg føler meg mye mer selvsikker i jobben min når jeg bruker hansken. Jeg vet at jeg har styrken til å holde fast, og trenger ikke lenger være bekymret for å miste grepet."
Odoo • Tekst og bilde

Bioservo Carbonhand støttes av trygdeordningen som et teknisk hjelpemiddel, og kan innvilges til alle som har varig nedsatt funksjon i hånd og som får en funksjonsøkning ved bruk av hansken. 

Carbonhand er ikke kun for personer med redusert styrke i hånd, men kan være et ypperlig hjelpemiddel for personer med smerter i hånd ved aktivitet eller for personer med redusert utholdenhet i grepet grunnet nerveskade eller annen funksjonsnedsettelse. Carbonhand tilfører hånden kraft og utholdenhet, og avlaster dermed håndens egne muskler og strukturer. I tillegg muliggjør den økt bruk av hånden uten smerter, som kan bidra til å øke håndens egen funksjon.  

Er du nysgjerrig på om Carbonhand er hjelpemiddelet for deg? Vi låner ut demokit og kan bistå ved utprøvinger i samarbeid med lokalt helsepersonell (ergoterapeut, fysioterapeut eller ortopediingeniør). Ta kontakt med din ergoterapeut, fysioterapeut eller lokale ortopediske verksted, så kan de kontakte oss. Eller kontakt oss direkte, så hjelper vi deg å finne veien videre. 

En Bioservo Carbonhand brukererfaring
Cypromed AS, Karoline Marx 10 januar, 2022
Share this post
Arkiver