Teknologi/ Vedlikehold

Brukerne av varmeutstyr har i utgangspunktet en medisinsk diagnose. Det betyr at produktene skal sørge for at normal kroppstemperatur blir opprettholdt. Dette stiller store krav til produktene. Varmetilførselen må være meget god og gi tilstrekkelig varme over lengre tid. Cypromed har valgt basisprodukter og elektronikk som garanterer de beste løsninger for brukerne. De nye varmeproduktene kombinerer teknisk og medisinske krav med brukernes ønske om design, uten å gå på akkord med krav til optimal varmeførsel.

Cypromed tilbyr fleksible løsninger tilpasset den enkelte.

For mange vil integrerte batterier være det beste, men for enkelte kan andre løsninger med ulike mansjetter, skreddersøm o.l. være bedre. Vi har ekspertise og muligheter for spesialtilpassede varmeprodukter.

Hvordan fungerer varmeproduktene?

Tynne varmetråder som syes inn i produktene leder varme fra små oppladbare batterier. En 3-trinns termostat styrer temperaturen i tre valgfrie temperaturområder med maks 42°C. I produktene sko, votter og hansker er batteriet plassert i mansjettlommer som er sydd på produktet ellers er de plassert i et elastisk bånd over tykkleggen for sokker, strømper og såler.

  • Driftstiden på batteriene avhenger av flere forhold: omgivelsestemperaturen der brukeren befinner seg, størrelsen på arealet som skal tilføres varme i de forskjellige varmeproduktene, og hvilket temperaturnivå som velges. Det største batteriet på 95 gram varer inntil 3 timer- og det minste batteriet på 46 gram varer inntil 1.5 time pr. opplading, benyttet i barneprodukter.
  • Ladetid, batterier: ca, 3.5 time for 95 grams batteriet, ca. 2 timer for 46 grams batteriet.
  • Produktene blir levert med en 2-kanals lader slik at man kan lade 2 batterier samtidig.

Hvorfor velge Cypromed?

  • Alle produktene er grundig kvalitetstestet og Nemko godkjent etter medisinsk direktiv.
  • Varmetrådene er innsydd etter ergonomiske prinsipper.
  • Batteriene er små (95 gr voksne/ 46 gr barn)
  • Batteriene har lang driftstid og god varme effekt.
  • Stort utvalg av kvalitetsprodukter.
  • Moderne farger og god design.
nemko_logo

Vedlikehold

Behandling av skinn

Skinn er slitesterkt, smidig og estetisk – hvis man behandler det riktig. For at skinnet skal beholde en smuss- og vannavstøtende overflate bør du impregnere eller fette inn hanskene dine med jevne mellomrom. Det er lurt å fukte skinnet litt før du fetter det inn. Hvor ofte du bør behandle skinnet, avhenger av hvor mye du bruker hanskene. Men heller en gang for mye enn for lite. Hanskene blir ikke bare mykere og smidigere av behandlingen. Fremfor alt holder de lenger.

Skinn- riktig bruksområde.

I idretter som snowboard og ekstremcarving (der hansken utsettes for skarpe stålkanter) bør du unngå å bruke hansker av skinn. Metallspennene på alpinstøvler får ofte skader, slik at det oppstår skarpe kanter. Disse skarpe kantene kan skade skinnet på hanskene dine. Karabinkroken er ikke beregnet på klatring. Den er der for at du lett skal kunne feste hanskene på f.eks. ryggsekken.

Våte eller skitne hansker

Tørking. Tørk skinnhansker i romtemperatur. Unngå tørkeskap, tørketromler og radiatorer, de tørker ut skinnet. Hansker med uttakbart fôr tørker fortere, ettersom fôret kan tas ut. Ikke legg våte hansker oppå andre plagg, de kan farge av.

Vask. Vi anbefaler at du ikke vasker hanskene dine så ofte. Hvis du må vaske dem, gjør det på følgende måte: Ta på deg hanskene og vask dem med såpe i lunkent vann. Klem forsiktig ut vannet (ikke vri hanskene!). Tørk dem som beskrevet ovenfor. Hansker tørker langsomt. Du bør derfor unngå å vaske dem i de periodene hvor du bruker dem mye.

Behandling av fôr

Det skal være enkelt å stelle fôret. Alle våre modeller kan vaskes for hånd, også den i ull, som bør tørkes flatt for å bevare formen. Ikke vri etter vask – her må det tas hensyn til varmetrådene. Klem forsiktig ut vannet.

Verd å vite om pustende materialer

Hvis du har hansker med pustende materialer, som f.eks. Gore-Tex og Gore Windstopper, må du ikke bruke impregnering som inneholder silikon. Det tetter nemlig til porene slik at materialets pusteevne blir dårligere.